donderdag 18 november 2010

Tutorial bloemen van koffiefilters

Hallo,

Ik kreeg daarstraks de vraag van Frea hoe ik mijn bloemen van koffiefilters maak, ik heb het voor haar uitgeschreven en dacht, dat kan ik net zo goed even op mijn blog zetten!!!

Ik kan het kort uitleggen:
- je neemt 2 WITTE koffiefilters
- bloemenpons (of in mijn geval heb ik geen pons, dus ik knip ze uit), 1 grote, 1 kleine
- brad
- waterspray
- geduld
 
Je legt de 2 koffiefilters op elkaar, je ponst de bloem uit, 2 maten.
Dan heb je dus 4 blaadjes van elke bloem. Die leg je versprongen van elkaar op elkaar. Dus het ene blaadje piept tussen de andere blaadjes van het volgende bloemetje uit.
Eerst natuurlijk de grote 4 lagen, daarna de 4 kleinere lagen.
Dan doe je er een brad doorheen. Een kleintje.
Spray dan het geheel goed nat.
Pik dan met een paperpiercer (of in mijn geval de punt van een passer) een blaadje op van het bovenste bloemetje en verkreukel deze tot een propje naar het midden, doe dit met alle blaadjes van de bovenste bloem.
Dan met alle blaadjes van de volgende laag enz enz enz....
Uiteindelijk heb je dus een propje met natte verfrommelde koffiefilters.
Die dep en pers ik altijd droog in een keukenrolpapiertje.
Dan vouw je het voorzichtig per blaadje weer een beetje uiten heb je een mooie verkreukelde bloem die redelijk droog is (ligt er aan hoe hard je hem uitgewrongen hebt natuurlijk)
Die laat je even drogen.
 
Dan kun je hem gaan kleuren, dat kan natuurlijk op allerlei manieren, je kunt dat met verschillende kleuren glimmermist doen.
Maar ik heb de bloem op mijn blog gedept op de distressinkt en daarna weer even lichtjes nat gesprayd, waardoor de inkt uitloopt.

Vragen hoor ik graag!!!

Liefs Moon
 

1 opmerking:

  1. Hoi Moon, bedankt voor je uitleg. Eigenlijk maak ik op ong. dezelfde manier bloemen maar dan met gewoon gekleurd papier. Die paarse bijv. op mijn voorlaatste kaart is zo gemaakt. Ik gebruik 3 maten retro ponsen, de kleinste pons ik 3x, de middelste 3x en de grootste 4x. Verder gaat het op dezelfde manier zoals jij hier uitlegt. Ik kan me wel voorstellen dat het papier van de koffiefilters minder snel scheurt als het nat wordt. Van de andere kant heeft mijn bloem de basiskleur al van het paper dat ik kies. Je kunt het ook met dubbelzijdig scrappapier doen, dat geeft een leuk effect als de ene kant een afwijkende kleur heeft t.o.v. de andere kant.
    Groetjes, Frea

    BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een berichtje achterlaat!